Elazığ’da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan bu süreçte, Elazığ genelinde toplam 24 bin 83 konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi. Depremin merkez üssü Sivrice’de ise dönüşüm çalışmalarının önemli bir ayağı tamamlanmak üzere.

404 Yeni Konut Hak Sahiplerine Teslim Edilecek

TOKİ tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, birinci etapta 305 konut, 86 iş yeri ve 2 cami tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti. Şimdi ise ilçede 29 bloktan oluşan 404 daire ve 24 dükkanın inşası yüzde 99 oranında tamamlandı. Son rötuşların ardından konutların önümüzdeki ay hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

“Depremzede Vatandaşlarımız Güvenle Evlerine Kavuşacak”

Konutların inşası hakkında bilgi veren Şantiye Şefi Yakup Baytemur, "Burada 29 bloğumuz var. 404 daire teslimi olacak. Yaptığımız konutlar içerisinde 24 dükkanın kurası da yapılacak. Şu anda imalatımız yüzde 99 seviyesinde. Elektrik, tesisat ve tamir işlemleri kaldı. Önümüzdeki ay yaptığımız konutları teslim etmeyi planlıyoruz," dedi.

Iğdır’da Kadın Cinayetlerine Karşı Yürüyüş: “Hep Birlikte Adalet İçin Alanlardayız” Iğdır’da Kadın Cinayetlerine Karşı Yürüyüş: “Hep Birlikte Adalet İçin Alanlardayız”

Baytemur, yapılan konutların güvenliği konusunda da açıklamada bulunarak, "Sivrice merkez depremden etkilenen bir bölge olduğu için projesi de ona göre hazırlanıp tamamlandı. Burada yapılan konutlarımızın sağlamlığının garantisini verebiliriz. TOKİ konutları kendini kanıtlamış yapılardır. Depremzede vatandaşlarımız bir kış daha görmeden önümüzdeki ay ev teslimlerine başlayacağız. Vatandaşlarımız da güvenli bir şekilde evlerinde oturacaklar," ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA