Diyarbakır'da Çekilen İlk Korku Filmi Vizyona Giriyor Diyarbakır'da Çekilen İlk Korku Filmi Vizyona Giriyor

Iğdır Üniversitesi Mediko Sosyal Tesisleri 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sefa Altıkat, akademik ve idari personeller, Atatürk Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi.

Rektör Alma: “Güzel Sanatlar Fakültemizle Önemli İşlere İmza Attık”

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde son yıllarda yapılan çalışmalardan bahsetti. Göreve geldiği 2017 yılında fakültenin bulunmadığını belirten Alma, bu süreçte halı üretiminden resim ve müzik bölümlerine kadar birçok alanda önemli adımlar attıklarını ifade etti. “Fakültemizin akademisyenleri ve öğrencileri artık ulusal ölçekte başarılara imza atıyor. Bugün düzenlenen bu panel de bölgenin kültürel birikimini ve sanata olan katkısını görünür kılma açısından çok değerli,” dedi.

Iğdır Üniversitesi’nde “Aras Havzasında Kültür Ve Sanat Konuşmaları” Paneli Düzenlendi 1

Sanat ve Teknolojinin Buluşma Noktası: Multidisipliner Yaklaşımlar

Panelin açılış konuşmacısı Dr. Öğr. Gör. Uğur Özen, sanatın disiplinlerarası doğasına dikkat çekti. Sanatın, bilim ve teknolojiyle olan ilişkisini örneklerle açıklayan Özen, “Leonardo Da Vinci’nin anatomiye yaptığı katkılar, modern tıbbın temelini oluşturdu. Resimdeki puantilizm akımı, günümüz teknolojisinin çözünürlük standartlarının öncüsü oldu. Sanat, birçok bilimsel gelişmenin de temelini atmıştır,” ifadelerini kullandı.

Üç Oturumda Zengin İçerik

Panel kapsamında, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Doç. Dr. Sadık Arslan ve Dr. Öğr. Gör. Uğur Özen ile Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ebru Köse, farklı temalarda sunumlar gerçekleştirdi. Aras Havzası’nın sanatsal ve kültürel zenginlikleri ele alınırken, bölgenin tarihi ve sanatın gelişimi üzerine detaylı analizler yapıldı.

Üç oturum şeklinde gerçekleşen programın sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Panel, Iğdır Üniversitesi’nin bölge kültürünü sanatla birleştiren etkinliklerine bir yenisini eklerken, Aras Havzası’nın kültürel birikimini bilimsel ve sanatsal bir platformda tanıtmış oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ