Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü" projesi kapsamında kayısı ve şeftali yetiştiriciliği yapılan Kadıkışlak, Necefali, Kasımcan, Yukarı Çarıkçı ve Çalpala köylerinde toplamda 24 üreticiye 250 adet decis-trap tuzağı (kitle yakalama tuzağı) teslim edildi. Bu tuzaklar, meyve yetiştiricilerinin Akdeniz Meyve Sineği (Ceratitis capitata) zararlısıyla etkin mücadele etmelerini sağlamak amacıyla dağıtıldı.

Projenin amacı, zararlılarla mücadelede kimyasal kullanımı azaltmak ve çevre dostu tarım uygulamalarını teşvik etmektir. İl Müdürlüğü yetkilileri, projenin bütün aşamalarının teknik personeller tarafından titizlikle takip edileceğini ve üreticilere gerekli rehberlik ve desteğin sağlanacağını belirtti.

Atıl arazilerin dönüştürüldüğü badem bahçelerinde hasat zamanı Atıl arazilerin dönüştürüldüğü badem bahçelerinde hasat zamanı

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, iyi tarım uygulamalarını yaygınlaştırarak, üreticilerin verimliliğini artırmayı ve ürün kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor. Akdeniz Meyve Sineği tuzaklarıyla yapılan bu çalışma, meyve üreticilerine büyük bir destek sağlarken, zararlılarla çevre dostu mücadele yöntemlerinin benimsenmesine de katkı sunuyor.

Kaynak: Doğu Objektif / Kenan ÖZER