Iğdır İl Tarım Müdürü Ahmet Tngiş, “Üretimde sürdürülebilirliği ve kaliteyi artırarak çiftçimize kazançlı bir yol açacağız,” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan “Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" Iğdır’da yapılan tanıtım toplantısında çiftçilere, ziraat odaları ve birlik başkanlarına sunuldu. Iğdır Millet Bahçesi 100. Yıl Kütüphanesi'nde yapılan toplantıda, Bakanlığın tarım sektörünü daha verimli, sürdürülebilir ve kalite odaklı hale getirmek için geliştirdiği yeni destekleme modeli detaylandırıldı.

Iğdır’da tarımın geleceği istişare edildi Iğdır’da tarımın geleceği istişare edildi

Iğdır’da Tarımda Yeni Dönem Başlıyor

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Tngiş’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, çiftçiler ve tarım sektörünün temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan Tngiş, yeni modelin çiftçinin kazancını sürdürülebilir hale getirerek yerel üretim gücünü artırmayı hedeflediğini belirtti. “Tarımda sadece miktara değil, kaliteye de odaklanarak uzun vadeli bir kazanç modeli sunmayı amaçlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

“Sektörümüz İçin Dönüm Noktası”

Yeni destekleme modelinin amacının çiftçiyi daha kazançlı ve rekabetçi kılmak olduğunu söyleyen Tingiş, “Bu modelle ürünlerimiz kayıt altına alınarak destekleme daha doğru yönetilecek. Çiftçimiz hangi ürüne yönelirse ona göre verim artacak ve kazancı sürdürülebilir hale gelecek. Bu da tarımsal üretim gücümüzü daha güçlü kılacak,” dedi. Tingiş ayrıca, modelin bölgenin tarımsal potansiyelini harekete geçireceğini, böylece Iğdır tarımının daha rekabetçi hale geleceğini belirtti.

Üretimde Kalite ve Verim Artacak

“Tarımda Yeni Dönem” toplantısında detaylandırılan yeni modelle, bölgede ürün kalitesinin artması hedefleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın getirdiği bu yenilikler sayesinde, Iğdır’da çiftçinin gelir düzeyinin artırılması, üretim kalitesinin yükseltilmesi ve sektörün kayıtlı hale getirilmesi bekleniyor.

Toplantı sonunda yapılan soru-cevap oturumunda modelin detayları çiftçilerle paylaşılarak, çiftçinin uygulama sürecindeki soruları yanıt buldu.

Kaynak: Mustafa ORMAN